Coaching in Laren helpt met het stellen van doelen

Een belangrijk onderdeel van coaching in Laren is het opstellen van doelen. Natuurlijk bent u met een reden gekomen. Wanneer uw doelen geformuleerd zijn, zult u merken dat het prettig werken is. De transformatie van ‘Ik wil een nieuwe baan’ naar ‘Ik wil over 4 maanden een nieuwe betaalde baan van minimaal 16 uur per week’ kan een groot verschil maken.

SMART-doelen opstellen

Een methode die bij coaching vaak gebruikt wordt om doelen te formuleren is de SMART-methode. Daarbij kunt u uw doel opstellen aan de hand van de volgende punten:

  • Specifiek: Als het doel eenduidig is, weet u waar u in de coaching naartoe werkt.
  • Meetbaar: ‘Een nieuwe baan’ kan van alles zijn; ‘Een nieuwe baan van minimaal 16 uur’ is meetbaar. U werkt namelijk minimaal 16 uur of niet.
  • Acceptabel: Een acceptabel doel houdt rekening met andere betrokkenen, zoals bijvoorbeeld jonge kinderen. Een punt waarbij coaching in Laren u goed kan helpen.
  • Realistisch: Wanneer u van de komende 6 maanden 4 maanden op reis bent, is bovenstaand doel wellicht minder realistisch. Ook dit is soms lastig te bepalen en daarmee bij uitstek een onderwerp voor coaching.
  • Tijdgebonden: Een geschikt doel stellen is goed, maar wanneer u uzelf eindeloos de tijd gunt leert de praktijk ons dat het er niet snel van komt. Het is daarom altijd goed een tijdslimiet vast te stellen.