Coachingsomgeving bij coach in Laren

Met de coachingsomgeving wordt de ruimte bedoeld waarin de cliënt de gelegenheid heeft om te groeien en op te staan. De cliënt komt naar deze plek met als enige doel zijn persoonlijke groei. De plek moet veilig zijn en de cliënt moet er moedig kunnen zijn. Ondanks de aanmoedigingen van de coach in Laren moet de cliënt in zichzelf de moed vinden om te veranderen.

1. Vertrouwelijkheid

De coachingsrelatie is gebaseerd op vertrouwelijkheid. Als u als cliënt het risico neemt om te veranderen, neemt u ook het risico om vrijuit over uw leven te praten. Het is waarschijnlijk spannend om openhartig te zijn. Daarom maakt onze coach in Laren de ruimte zo veilig mogelijk. Om u volledig bloot te kunnen geven in de coachingsrelatie, heeft u de zekerheid nodig dat er vertrouwelijk met hun informatie wordt omgegaan. Dit wordt daarom besproken in het intakegesprek.

2. Oprechtheid

Een veilige ruimte moet een plek zijn waar u de waarheid kunt vertellen zonder dat u u zorgen hoeft te maken of u wel goed overkomt. Dit is belangrijk bij het in gang zetten van groei en leren. Ook voor u als cliënt is het belangrijk de waarheid te horen. Dit hoeft niet op een confronterende manier te gebeuren. Het is belangrijkers dat u nieuwe inzichten meekrijgt van de coach in Laren. Het gaat daarbij niet om het vellen van een oordeel, maar om het constateren van gedrag, gevoelens en gedachten.

3. Ruimheid

Eén van de eigenschappen die de coachingsrelatie effectief maken, is de ruimheid ervan. Die ruimheid bevat het hele leven van de cliënt, maar ook de coachingsrelatie. Een plek waar ruimte is voor veranderingen en nieuwe mogelijkheden. Voor de coach in Laren betekent ruimheid ook dat zij objectief staat tegenover de acties van de cliënt en de resultaten die hij boekt. De coach houdt zich bezig met de agenda en de groei van de cliënt.